Vegan curry s basmati rýží
Od Nikola Homolková
13. 2. 2024
Přísady
1 batátová brambora
1 sklenice cizrny od dmBio
2 stroužky nasekaného česneku
koriandr
1 plechovka kokosového mléka od dmBio
1 lžíce curry koření od dmBio
2 lžičky kokosového oleje od dmBio
50 g mražených fazolek
50 g baby špenátu
2 lžíce rajčatového protlaku od dmBio
80–100 ml vývaru z bujonu od dmBio
3 lžíce bio krému z mandlí (cca 40 g) od dmBio
sůl a pepř na dochucení
60 g rýže basmati (na porci) od dmBio
Příprava
Batátu nakrájejte na kostičky a pečte v troubě asi 15 minut na 180–200 stupňů. Rýži připravte dle návodu.
V míse mezitím připravte směs kokosového mléka, krému z mandlí a rajčatového protlaku.
Na pánvi rozehřejte kokosový olej, přidejte nasekaný česnek a nasekané stonky koriandru. Nechte cca 2 minuty restovat a poté přidejte lžíci kari koření. Promíchejte a nechte prohřát.
Na pánev poté přilijte směs kokosového mléka, kterou jste si připravili, a na malém stupni promíchejte a nechte propojit. Připravte si stranou 80–100 ml zeleninového vývaru a přidejte na pánev. Nechte 2–3 minuty povařit.
Nakonec přidejte fazolky, propláchnutou cizrnu, upečenou batátu a špenát. Nechte opět 4–5 minut povařit a můžete servírovat.
Dochuťte solí a pepřem a ozdobte lístky koriandru.
Kalorie na 1 porci:
670 kcal
18 g bílkovin
68 g sacharidů
34 g tuků
Použité produkty:
- Značka: dmBio; Název produktu: bio cizrna ve slaném nálevu, sterilovaná zelenina, 350 g; Cena: 32,90 Kč; Základní cena: 220 g (14,95 Kč za 100 g); dm značka grafika; 5 z 5 hvězdiček na základě 8 hodnocení; Dostupnost: Status zelený Skladem online, Status šedý Ověřit dostupnost v prodejně dm32,90 Kč220 g (14,95 Kč za 100 g)Skladem online
- Značka: dmBio; Název produktu: zeleninový vývar bez droždí v kostce 6x11 g, 66 g; Cena: 29,90 Kč; Základní cena: 66 g (45,30 Kč za 100 g); dm značka grafika; 4,595 z 5 hvězdiček na základě 111 hodnocení; Dostupnost: Status zelený Skladem online, Status šedý Ověřit dostupnost v prodejně dm29,90 Kč66 g (45,30 Kč za 100 g)Skladem online
Konec seznamu
