Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Vegan curry s basmati rýží

Od Nikola Homolková

13. 2. 2024

Přísady

  • 1 batátová brambora

  • 1 sklenice cizrny od dmBio

  • 2 stroužky nasekaného česneku

  • koriandr

  • 1 plechovka kokosového mléka od dmBio

  • 1 lžíce curry koření od dmBio

  • 2 lžičky kokosového oleje od dmBio

  • 50 g mražených fazolek

  • 50 g baby špenátu

  • 2 lžíce rajčatového protlaku od dmBio

  • 80–100 ml vývaru z bujonu od dmBio

  • 3 lžíce bio krému z mandlí (cca 40 g) od dmBio

  • sůl a pepř na dochucení

  • 60 g rýže basmati (na porci) od dmBio

Příprava

  1. Batátu nakrájejte na kostičky a pečte v troubě asi 15 minut na 180–200 stupňů. Rýži připravte dle návodu.

  2. V míse mezitím připravte směs kokosového mléka, krému z mandlí a rajčatového protlaku.

  3. Na pánvi rozehřejte kokosový olej, přidejte nasekaný česnek a nasekané stonky koriandru. Nechte cca 2 minuty restovat a poté přidejte lžíci kari koření. Promíchejte a nechte prohřát.

  4. Na pánev poté přilijte směs kokosového mléka, kterou jste si připravili, a na malém stupni promíchejte a nechte propojit. Připravte si stranou 80–100 ml zeleninového vývaru a přidejte na pánev. Nechte 2–3 minuty povařit.

  5. Nakonec přidejte fazolky, propláchnutou cizrnu, upečenou batátu a špenát. Nechte opět 4–5 minut povařit a můžete servírovat.

  6. Dochuťte solí a pepřem a ozdobte lístky koriandru.

Kalorie na 1 porci:

670 kcal

18 g bílkovin

68 g sacharidů

34 g tuků

Konec seznamu

Nikola Homolková

Podobné kategorie produktů