Špaldové gnocchi s kuřecím masem a krémovou omáčkou
Od Nikola Homolková
3. 1. 2024

Děti & rodina
•
Krémy
•
Rychlé & snadné
•
Hlavní chod
Přísady
na 1 porce
Ingredience:
125 g kuřecích prsou (případně tofu)
1 lžička oleje od dmBio
150 g gnocchi od dmBio
½ lžičky sladké papriky od dmBio
1 lžička italských bylinek od dmBio
sůl a pepř dle chuti
50–70 ml vývaru od dmBio
50 ml 12% smetany (případně 31% smetana či rostlinná alternativa)
1 stroužek rozdrceného česneku
40 g mraženého špenátu
20 g sušených rajčat od dmBio
10 g parmazánu
Příprava
Postup:
Uvařte gnocchi dle návodu (asi 2 minuty).
Okořeňte maso paprikou, solí a bylinkami a orestujte na lžičce oleje s trochou česneku.
Maso přesuňte z pánve do misky a do pánve přidejte vývar, smetanu a chvíli povařte.
Poté přidejte nakrájená sušená rajčata a špenát.
Pokud bude omáčka příliš řídká, přidejte trochu kukuřičného škrobu na zahuštění (smícháním lžičky kukuřičného škrobu s vodou).
Poté už jen přidejte uvařené gnocchi, kuřecí maso a nechte chvíli propojit chutě.
Servírujte s posypaným parmazánem.
Kalorie na jednu porci:
600 kcal
44 g bílkovin
59 g sacharidů
20 g tuků
Použité produkty:
Konec seznamu
