Špagety s krémovou kešu omáčkou a brokolicí
Od Nikola Homolková
16. 11. 2023
Přísady
Ingredience na 2 porce:
150 g špaget v syrovém stavu (např. od dmBio)
100 g kešu natural (např. od dmBio)
200 ml bio kešu nápoj natur (např. od dmBio)
2 lžíce lahůdkového droždí
1 stroužek česneku
120 g brokolice
sůl a pepř dle chuti
bazalka na ozdobení
Příprava
Kešu ořechy namočíme na 20 minut do horké vody a necháme je změknout.
Mezitím si uvaříme špagety dle pokynů na obalu.
Ve vedlejším hrnci uvaříme také brokolici, doba varu přibližně 4 minuty.
Slejeme vodu z kešu ořechů a dáme je do mixéru spolu s lahůdkovým droždím, kešu nápojem, česnekem a cca ½ lžičky soli.
Rozmixujeme do krémové konzistence.
Omáčku přelejeme na pánev, přidáme špagety a brokolici.
Promícháme na malém stupni, lehce osolíme a opepříme dle chuti a servírujeme.
Kalorie na celý recept:
1 170 kcal
40 g bílkovin
145 g sacharidů
47 g tuků
Konec seznamu