Skořicové hvězdičky
Suroviny:
- 250 g mandlové mouky
- 100 g dmBio cukru kokosový květ
- 15 g dmBio chia semínek
- 45 ml vody (30 ml do chia semínek a 15 ml do finálního těsta)
- 30 ml dmBio javorového sirupu
- 7 g dmBio skořice
- špetka dmBio vanilky Bourbon mletá
Postup:
- Chia semínka smíchejte s vodou a nechte 15 minut nabobtnat.
- Mandlovou mouku s kokosovým cukrem, skořicí a vanilkou smíchejte v míse a dejte do mixéru (pokud nemáte mixér, bude vám stačit ten tyčový). K mandlové směsi přidejte nabobtnaná chia semínka s javorovým sirupem a vše důkladně promixujte zhruba 1 minutu.
- Po rozmixování přidejte k těstu lžíci vody (15 ml) a vše ještě krátce promixujte. Poté těsto ještě důkladně propracujte rukama.
- Troubu rozpalte na 160 ºC a plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte mezi dvěma archy pečicího papíru na placku zhruba 3 mm tlustou a vykrajujte hvězdičky. Ty přendejte na pečicí papír a pečte 8–10 minut.
- Před podáváním je slepte marmeládou nebo lehce pocukrujte vanilkovým cukrem smíchaným s cukrem moučkovým.
TIP: Po vychladnutí hvězdičky skladujte v míse alespoň týden, aby krásně změkly.