Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Skořicové hvězdičky

Perníkové hvězdičky posypané cukrem na talíři s větvičkou jehličnanu a rukou dítěte.

Suroviny:

  • 250 g mandlové mouky
  • 100 g dmBio cukru kokosový květ
  • 15 g dmBio chia semínek
  • 45 ml vody (30 ml do chia semínek a 15 ml do finálního těsta)
  • 30 ml dmBio javorového sirupu
  • 7 g dmBio skořice
  • špetka dmBio vanilky Bourbon mletá

Postup:

  1. Chia semínka smíchejte s vodou a nechte 15 minut nabobtnat.
  2. Mandlovou mouku s kokosovým cukrem, skořicí a vanilkou smíchejte v míse a dejte do mixéru (pokud nemáte mixér, bude vám stačit ten tyčový). K mandlové směsi přidejte nabobtnaná chia semínka s javorovým sirupem a vše důkladně promixujte zhruba 1 minutu.
  3. Po rozmixování přidejte k těstu lžíci vody (15 ml) a vše ještě krátce promixujte. Poté těsto ještě důkladně propracujte rukama.
  4. Troubu rozpalte na 160 ºC a plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte mezi dvěma archy pečicího papíru na placku zhruba 3 mm tlustou a vykrajujte hvězdičky. Ty přendejte na pečicí papír a pečte 8–10 minut.
  5. Před podáváním je slepte marmeládou nebo lehce pocukrujte vanilkovým cukrem smíchaným s cukrem moučkovým.

TIP: Po vychladnutí hvězdičky skladujte v míse alespoň týden, aby krásně změkly.

Máma peče doma

Podobné kategorie produktů