Pečený falafel se zeleninou a avokádem
Od Nikola Homolková
12. 8. 2024

Přísady
1 směs na falafel od dmBio
2 lžíce olivového oleje od dmBio
hrst polníčku
cherry rajčata
1 avokádo (cca 160 g)
bylinná sůl
Příprava
Směs na falafel nasypte do misky a smíchejte s 260 ml vroucí vody. Nechte 15 minut odstát.
Ze směsi utvořte kuličky a naskládejte do trouby nebo horkovzdušné fritézy. Můžete lehce potřít olivovým olejem. Nechte péct cca 10–15 minut na 180 stupňů dozlatova.
Zeleninu servírujte dle chuti. Skvěle k falafelu chutnají pečená rajčátka, která můžete přidat do trouby k falafelu.
Naservírujte, dochuťte bylinnou solí, pepřem a kapkou olivového oleje.
Kalorie na 1 porci:
530 kcal
19 g bílkovin
48 g sacharidů
25 g tuků
Použité produkty:
Konec seznamu
