Losos v pistáciové krustě s rýží a divokou brokolicí
Od Nikola Homolková
16. 11. 2023

Hlavní chod
•
Slavnostní
Přísady
300 g lososa
150 g jasmínové rýže (např. od dmBio)
150 g jasmínové rýže (např. od dmBio)
120 g divoké (či běžné) brokolice
sůl a pepř dle chuti
Na krustu:
50 g pistácií (např. od dmBio)
1 lžíce citronové šťávy (např. od dmBio)
1 lžíce olivového oleje (např. od dmBio)
1 lžička medu (např. od dmBio)
1 lžička dijonské hořčice
špetka soli
Příprava
Pistácie vyloupeme a rozdrtíme ve hmoždíři nadrobno.
Přidáme citronovou šťávu, olej, med, dijonskou hořčici a sůl.
Naporcovaného lososa obalíme ve smíchané směsi a dáme péct do trouby na 180 stupňů cca 15–20 minut.
Brokolici dáme vařit na 3–5 minut.
V hrnci si připravíme rýži dle pokynů na obalu, poté ji necháme 10 minut odstát.
Servírujeme.
Kalorie na celý recept:
1 430 kcal
83 g bílkovin
140 g sacharidů
60 g tuků
Použité produkty:
Konec seznamu
