Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Losos v pistáciové krustě s rýží a divokou brokolicí

Od Nikola Homolková

16. 11. 2023

Talíř s brokolicí, rýží, citronem a obaleným kouskem ryby na tmavém pozadí

Hlavní chod

Slavnostní

Přísady

  • 300 g lososa

  • 150 g jasmínové rýže (např. od dmBio)

  • 150 g jasmínové rýže (např. od dmBio)

  • 120 g divoké (či běžné) brokolice

  • sůl a pepř dle chuti

Na krustu:

  • 50 g pistácií (např. od dmBio)

  • 1 lžíce citronové šťávy (např. od dmBio)

  • 1 lžíce olivového oleje (např. od dmBio)

  • 1 lžička medu (např. od dmBio)

  • 1 lžička dijonské hořčice

  • špetka soli

Příprava

  1. Pistácie vyloupeme a rozdrtíme ve hmoždíři nadrobno.

  2. Přidáme citronovou šťávu, olej, med, dijonskou hořčici a sůl.

  3. Naporcovaného lososa obalíme ve smíchané směsi a dáme péct do trouby na 180 stupňů cca 15–20 minut.

  4. Brokolici dáme vařit na 3–5 minut.

  5. V hrnci si připravíme rýži dle pokynů na obalu, poté ji necháme 10 minut odstát.

  6. Servírujeme.

Kalorie na celý recept:

1 430 kcal

83 g bílkovin

140 g sacharidů

60 g tuků

Konec seznamu

Výživová poradkyně Nikola Homolková s textem o receptech a Instagramu

Podobné kategorie produktů