Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Kváskový chléb s fazolemi a sušenými rajčátky

Od Nikola Homolková

7. 2. 2024

Talíř s těstovinami, sušenými rajčaty, špenátem a strouhaným sýrem na tmavém ubrusu

Přísady

Ingredience:

  • 2 krajíce kváskového chleba (cca 60 g)

  • půl cibule

  • 1 stroužek česneku

  • půl lžičky soli

  • 1 lžička medu

  • 25 g sušených rajčat

  • 1 plechovka fazolí Cannellini

  • 1 lžíce kešu ořechů

  • 1 lžíce olivového oleje

  • hrst baby špenátu

  • pár kapek citronu

  • 10 g (vegan) parmezánu

Příprava

  1. Na pánvi orestujte na lžíci oleje nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek.

  2. Propláchněte si mezitím fazole a polovinu plechovky dejte společně se solí, medem a 80 ml horké vody do mixéru a rozmixujte dohladka.

  3. Poté na pánev (s cibulí a česnekem) přidejte polovinu plechovky celých fazolí, rozmixovanou směs a špenát.

  4. Nechte pár minut propojit, zakápněte troškou citronu a směs naservírujte na chléb. Navrch přidejte sušená rajčata, parmezán a pár nasekaných kešu ořechů.

Kalorie na 1 porci:

400 kcal

15 g bílkovin

55 g sacharidů

11 g tuků

Konec seznamu

Nikola Homolková

Podobné kategorie produktů