Kváskový chléb s fazolemi a sušenými rajčátky
Od Nikola Homolková
7. 2. 2024

Přísady
Ingredience:
2 krajíce kváskového chleba (cca 60 g)
půl cibule
1 stroužek česneku
půl lžičky soli
1 lžička medu
25 g sušených rajčat
1 plechovka fazolí Cannellini
1 lžíce kešu ořechů
1 lžíce olivového oleje
hrst baby špenátu
pár kapek citronu
10 g (vegan) parmezánu
Příprava
Na pánvi orestujte na lžíci oleje nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek.
Propláchněte si mezitím fazole a polovinu plechovky dejte společně se solí, medem a 80 ml horké vody do mixéru a rozmixujte dohladka.
Poté na pánev (s cibulí a česnekem) přidejte polovinu plechovky celých fazolí, rozmixovanou směs a špenát.
Nechte pár minut propojit, zakápněte troškou citronu a směs naservírujte na chléb. Navrch přidejte sušená rajčata, parmezán a pár nasekaných kešu ořechů.
Kalorie na 1 porci:
400 kcal
15 g bílkovin
55 g sacharidů
11 g tuků
Konec seznamu
