Kuře Teriyaki s rýží a brokolicí
Od Nikola Homolková
7. 2. 2024
Přísady
Ingredience:
300 g kuřecích prsou
140 g rýže basmati
1 lžíce špaldové mouky
2 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
2 lžičky jablečného / rýžového octa
1 stroužek nasekaného česneku
1 lžička sezamových semínek
160 g brokolice
Příprava
Kuře nakrájejte na kousky, dejte do misky a přidejte lžíci špaldové mouky. Promíchejte.
Ve vedlejší mističce si připravte směs medu, sójové omáčky, octu, nasekaného česneku a případně špetky chilli.
Směs nalijte na kuřecí maso a promíchejte. Poté rozprostřete na pečicí plech (či do horkovzdušné fritézy) a posypte sezamem. Pečte 7–8 minut na 180 stupňů.
Ve vedlejším hrnci uvařte rýži dle návodu.
V dalším hrnci povařte zhruba 4–5 minut brokolici.
Naservírujte a můžete podávat.
Kalorie na 1 porci:
530 kcal
45 g bílkovin
66 g sacharidů
7 g tuků
Použité produkty:
Konec seznamu
