Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Krémová polévka z bílých fazolí s kurkumou

Od Nikola Homolková

3. 1. 2024

Krémová polévka v misce s kousky slaniny a zelenou petrželkou na vrchu

Děti & rodina

Krémy

Polévky

Rychlé & snadné

Přísady

na 2 porce

Ingredience:

  • 2× fazole Cannellini od dmBio

  • 1 lžíce olivového oleje od dmBio

  • 1 cibule (cca 70 g)

  • 2 rozdrcené stroužky česneku

  • cca 500 ml zeleninového vývaru od dmBio

  • 60 ml 12% smetany na vaření (případně 31% smetana či rostlinná alternativa)

  • sůl a pepř dle chuti

  • 1 lžička kurkumy od dmBio

  • pažitka, orestované uzené maso a krutony na ozdobení

Příprava

Postup:

  1. Nakrájejte cibulku nadrobno. Orestujte ji na oleji ve větší pánvi na nižším stupni a přidejte trochu soli, dokud cibulka nezměkne. Poté přidejte rozdrcený česnek a restujte další minutku.

  2. Připravte si cca 500 ml zeleninového vývaru.

  3. Bílé fazole propláchněte a přidejte na pánev spolu s vývarem a nechte na malém stupni 10–15 minut prohřát.

  4. Směs nechte chviličku vychladnout, přidejte cca 60 ml smetany, lžičku kurkumy a poté rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte sůl a pepř dle chuti.

  5. Ozdobte dle libosti.

Kalorie bez dozdobení na jednu porci:

335 kcal

17 g bílkovin

38 g sacharidů

9 g tuků

Konec seznamu

Nikola Homolková

Podobné kategorie produktů