Krémová polévka z bílých fazolí s kurkumou
Od Nikola Homolková
3. 1. 2024
Děti & rodina
•
Krémy
•
Polévky
•
Rychlé & snadné
Přísady
na 2 porce
Ingredience:
2× fazole Cannellini od dmBio
1 lžíce olivového oleje od dmBio
1 cibule (cca 70 g)
2 rozdrcené stroužky česneku
cca 500 ml zeleninového vývaru od dmBio
60 ml 12% smetany na vaření (případně 31% smetana či rostlinná alternativa)
sůl a pepř dle chuti
1 lžička kurkumy od dmBio
pažitka, orestované uzené maso a krutony na ozdobení
Příprava
Postup:
Nakrájejte cibulku nadrobno. Orestujte ji na oleji ve větší pánvi na nižším stupni a přidejte trochu soli, dokud cibulka nezměkne. Poté přidejte rozdrcený česnek a restujte další minutku.
Připravte si cca 500 ml zeleninového vývaru.
Bílé fazole propláchněte a přidejte na pánev spolu s vývarem a nechte na malém stupni 10–15 minut prohřát.
Směs nechte chviličku vychladnout, přidejte cca 60 ml smetany, lžičku kurkumy a poté rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte sůl a pepř dle chuti.
Ozdobte dle libosti.
Kalorie bez dozdobení na jednu porci:
335 kcal
17 g bílkovin
38 g sacharidů
9 g tuků
Použité produkty:
Konec seznamu
