Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Limetkové kuře s rýží

Od Nikola Homolková

3. 1. 2024

Děti & rodina

Rychlé & snadné

Hlavní chod

Přísady

na 1 porce

Ingredience:

  • 70 g jasmínové rýže od dmBio

  • 120 g kuřecích prsou

  • 2 lžičky oleje od dmBio

  • 70 ml kokosového mléka od dmBio

  • 30 g cibule

  • 1 stroužek česneku

  • 1 lžička limetkové šťávy

  • 1 lžička medu od dmBio

  • 40 ml vývaru od dmBio

  • hrstka čerstvého koriandru

  • sůl a pepř dle chuti

  • případně kukuřičný škrob na zahuštění

Příprava

Postup:

  1. Uvařte rýži dle návodu.

  2. Kuřecí prso osolte a opepřete, orestujete na lžičce oleje z obou stran a poté sundejte z pánve.

  3. Na pánev dejte lžičku oleje a přidejte nakrájenou cibuli a chvíli restujte. Poté přidejte nadrobno nakrájený stroužek česneku a restujte další minutu.

  4. Zatím si připravte kuřecí vývar, který přilijte na pánev a promíchejte s orestovanou cibulí a česnekem. Nechte 2 minuty povařit.

  5. Dále přidejte kokosové mléko a limetkovou šťávu a nechte asi 5 minut lehce provařit. Nakonec přidejte ještě lžičku medu a promíchejte.

  6. Pokud bude omáčka příliš řídká, rozmíchejte si v mističce lžičku kukuřičného škrobu s troškou vody a přilijte k omáčce. Dochuťte solí a pepřem.

  7. Do hotové omáčky vložte kuře a posypte pokrájeným koriandrem, nechte kuře v omáčce pár minut prohřát.

  8. Servírujte.

Kalorie:

650 kcal

34 g bílkovin

68 g sacharidů

27 g tuků

Konec seznamu

Nikola Homolková

Podobné kategorie produktů