Limetkové kuře s rýží
Od Nikola Homolková
3. 1. 2024
Děti & rodina
•
Rychlé & snadné
•
Hlavní chod
Přísady
na 1 porce
Ingredience:
70 g jasmínové rýže od dmBio
120 g kuřecích prsou
2 lžičky oleje od dmBio
70 ml kokosového mléka od dmBio
30 g cibule
1 stroužek česneku
1 lžička limetkové šťávy
1 lžička medu od dmBio
40 ml vývaru od dmBio
hrstka čerstvého koriandru
sůl a pepř dle chuti
případně kukuřičný škrob na zahuštění
Příprava
Postup:
Uvařte rýži dle návodu.
Kuřecí prso osolte a opepřete, orestujete na lžičce oleje z obou stran a poté sundejte z pánve.
Na pánev dejte lžičku oleje a přidejte nakrájenou cibuli a chvíli restujte. Poté přidejte nadrobno nakrájený stroužek česneku a restujte další minutu.
Zatím si připravte kuřecí vývar, který přilijte na pánev a promíchejte s orestovanou cibulí a česnekem. Nechte 2 minuty povařit.
Dále přidejte kokosové mléko a limetkovou šťávu a nechte asi 5 minut lehce provařit. Nakonec přidejte ještě lžičku medu a promíchejte.
Pokud bude omáčka příliš řídká, rozmíchejte si v mističce lžičku kukuřičného škrobu s troškou vody a přilijte k omáčce. Dochuťte solí a pepřem.
Do hotové omáčky vložte kuře a posypte pokrájeným koriandrem, nechte kuře v omáčce pár minut prohřát.
Servírujte.
Kalorie:
650 kcal
34 g bílkovin
68 g sacharidů
27 g tuků
Konec seznamu